Instelling Prijs


 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 
 


Jules Groenenprijs 2008
Uit de ruim 25 inzenders werden er 5 geselecteerd, die het ingezonden werk gedurende een week exposeerden in het kantoor van Bogaerts en Groenen, Advocaten aan de Parkweg 12 te Boxtel :

- Tom van Limpt (Breda, Kunstacademie St. Joost Breda) fotografie;
- Linde Faas (Utrecht, Kunstacademie St. Joost Breda) animatie;
- Maaike Verwijs (Breda, Kunstacademie St. Joost Breda) illustratie;
- Mariska van Zutphen (Tilburg, Kunstacademie St. Joost ‘s-Hertogenbosch) fotografie;
- Karel Geboers (Tilburg, Kunstacademie St. Joost Breda) grafisch ontwerp.

De jury, bestaande uit Jos Poodt, oud-conservator van het SM’s te ‘s-Hertogenbosch en Jules Groenen, typeerde de inzendingen alsvolgt:

Tom van Limpts personages kijken dwars door je heen. Hij maakt zijn bedoeling waar, want je geneert je dat hij gelijk heeft dat je kijkt vol vooroordelen. In de portretten zie je de ellende, voel je de verwaarlozing en ruik je de drank.

Linde Faas toont groot vakmanschap. Stil werk met een grote zeggingskracht dat refereert aan het vlietende leven in de Japanse kunst. Met weinig middelen maar een ingewikkelde techniek brengt ze een ogenschijnlijk simpel tafereel tot leven en dat blijft hangen.

Maaike Verwijs werkt een interessant gegeven uit dat intrigeert en blijft intrigeren. De combinatie van verhaallijnen en vormen vergt verbeeldingskracht. Zou dit het begin zijn van de visuele anatomie van de literatuur?

Mariska van Zutphen levert een sterk ego-document af. Een schaamteloze registratie zonder drama. Iedere verdere toevoeging zou een invulling zijn en daarvoor is het werk te integer.

Karel Geboers laat zien dat hij zich enorm verdiept heeft in het onderwerp. Hij rekent op een overtuigende wijze af met GPS. Concept en uitvoering maken indruk. Het concept is tot in de kleinste details consequent uitgevoerd in een mooi boekwerkje.

Lees verder >>

 

 

 

 
Deelnemende acties
Inzendingen
De Prijs
De Jury
Contact

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


mede mogelijk gemaakt door

voor meer informatie kijk op www.bogaertsengroenen.nl